dodaj do ulubionych   ustaw tę strone jako startowš   napisz do nas!   

OGŁOSZENIE

zamówienie do 30.000 EUR

Przygotowanie i dostarczanie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem

  Strona główna  |   Urząd Miasta Zakopane  |  nasze miasto  |   Harenda  |  dla rodziców  |  kadra   |  sport  |  galeria  |  linki 


WYNIKI POSTĘPOWANIA - WYŻYWIENIE     |  01-07-2014 r         

Informacja
o wynikach postępowania o udzielenie zamówienia publicznego


   Szkoła Podstawowa Nr 9 im. Jana Kasprowicza  w Zakopanem informuje, że w postępowaniu , którego przedmiotem było: " Przygotowanie i dostarczanie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem" złożono w terminie jedną ofertę:

Oferta nr 1
Prymus Catering Agnieszka i Adam Kołodziejczyk ul. Słoneczna 1, Zakopane, cena 6,90 zł. brutto za obiad

Dokonano wyboru firmy Prymus Catering Agnieszka i Adam Kołodziejczyk, ul. Słoneczna 1, 34-500 Zakopane


dyrektor szkoły - mgr Piotr Kyc


Wybór oferty nastąpił  zgodnie z Regulaminem udzielania zamówień publicznych do kwoty 30000 euro, wprowadzonym Zarządzeniem Dyrektora Szkoły Podstawowej Nr 9 w Zakopanem nr 4/2014 z dnia 15.05.2014 r.


OGŁOSZENIE - przygotowanie i dostarczanie posiłku |    13-06-2014     

Zakopane,13.06.2014 r

OGŁOSZENIE

 Szkoła Podstawowa Nr 9 im. Jana Kasprowicza  w Zakopanem - w dalszej części oferty zwana zamawiającym -  informuje, że są przyjmowane oferty na:
Przygotowanie i dostarczanie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem

                                                              opis zamówienia

  1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczaniu na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z kompotem.
  2. Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć 60  obiadów. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczonych obiadów do 15%. Ilość zamawianych obiadów Zamawiający zgłaszać będzie codziennie Wykonawcy do godziny 9.00.
  3. Obiady należy dostarczać w okresie od 04.09.2014 r. do 19.12.2014 r. od poniedziałku do piątku z wyjątkiem okresu przerw świątecznych, dni wolnych od zajęć dydaktycznych ferii szkolnych o godzinie 12. 15.
  4. Wykonawca będzie dostarczał  w pierwszym dniu każdego tygodnia tygodniowy jadłospis do wiadomości Zamawiającego.
  5. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia łącznie z przepisami wykonawczymi do niej, normy Instytutu Żywienia i Żywności na składniki pokarmowe i produkty spożywcze).
  6. Obiad powinien spełniać następujące warunki ilościowe:
      • zupa: gramatura około 250 ml i kaloryczność około 200 kcal,
      • drugie danie: gramatura około 500 gram i kaloryczność około 700 kcal,
      • kompot: gramatura około 200 ml.
  1. Posiłki powinny spełniać następujące warunki jakościowe:
      • jadłospis ma być urozmaicony: rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
      • w tygodniu obiad powinien być dostarczony przynajmniej 4 razy z drugim daniem mięsnym (z przewagą drobiowego) lub rybnym.
      • potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, o ograniczonej ilości środków konserwujących lub barwiących,
      • jadłospis powinien zawierać sporadycznie potrawy smażone,
      • do przygotowania potraw wskazane jest używanie dużej ilości warzyw, tłuszczy roślinnych, kasz,
      • szczególnie ważna jest odpowiednia temperatura potraw oraz ich estetyka.
  1. Wykonawca zobowiązany będzie do przechowywania próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków.
  2. Transport posiłków musi odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw (termosy powinny być dublowane- przy dostawie obiadu wymieniane pełne na puste) środkami transportu przygotowanymi do przewozu żywności.
  3. Dostarczanie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt.
  4. Zamawiający posiada własną zastawę stołową.
  5. Zamawiający przyjmuje na siebie organizację wydawania posiłków dzieciom korzystającym z usług stołówki szkolnej.
  6. Koszty związane z wydawaniem posiłków, myciem naczyń i sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający - tych kosztów nie należy ujmować do kalkulacji ceny obiadu.

Termin składania ofert: 27.06.2014 r. do godziny 13.00.

Miejsce składania ofert: sekretariat Szkoły Podstawowej Nr 9 w Zakopanem, Harenda 21, 34-500  Zakopane w godzinach 8.30 - 13.00 

Forma składania ofert:  pisemnie - osobiście, listem poleconym, faksem

Kryteria wyboru najkorzystniejszej oferty: cena brutto 1 obiadu, doświadczenie.

Informacje szczegółowe na temat zamówienia dostępne są pod nr. tel: 182068277, lub 604502757.

Wybór oferty nastąpi zgodnie z Regulaminem postępowania określającym zasady wydatkowania środków finansowych -  o wartości nie przekraczającej  kwoty stanowiącej równowartość 30 000 euro, do których nie stosuje się przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych wprowadzonym Zarządzeniem Dyrektora Szkoły Podstawowej nr 9  w Zakopanem nr 4/2014 z dnia 15.05.2014 r.

 



34-500 Zakopane, ul. Harenda21, tel. 18 2068277, fax. 18 2068277
©KYC